Jom Klik

Tuesday, December 28, 2010

PERKEMBANGAN BAYI DARI BULAN KE BULAN { 3-4 BULAN }

Ok, seperti dijanjikan kali ini sambungan artikel / info mengenai perkembangan Bayi dari bulan ke bulan.

*BULAN KETIGA *
Menjelang bulan ketiga kebanyakkan wanita mula menampakan tanda-tanda fizikal kehamilan.Mulai bulan ini bayi akan membesar dengan cepat, panjangnya bertambah beberapa milimiter setiap hari. Wajahnya bertambah jelas.Ibu jari, jari kaki, telinga dan kelopak mata telah terbentuk.Beratnya kira-kira satu paun (28kg) dan panjangnya 3 inci (8 cm). 
 
14 minggu :  Credit to Baby center 

Cadangan makanan tambahan untuk ibu-ibu hamil.
PERINGKAT HAMIL :
MULAI MINGGU KE 12 HAMIL
*GUNAKAN B1*
Ni set lengkap Salindah. Dalam set ni ada ceraian B1 yang boleh diambil seawal 3 bulan mengandung.
KHASIAT :
Memberi zat besi mudah hadam yang diperlukan oleh setiap ibu mengandung. Menghilangkan atau mengurangkan muntah dan loya serta alahan. Menolong tumbesaran tian. Mencegah demam, batuk, selesema, sejuk-sejuk, sakit kepala, sakit gigi, dan lain-lain. Menghilangkan kesan jatuh atau rebah. Melancarkan aliran darah unutk mencegah timbul simpul urat di kaki, dan menghilangkan letih lesu. 


*BULAN KEEMPAT*
Seluruh organ bayi telah terbentuk dan ia semakin besar. Menjelang 4 bulan bayi semakin aktif dan mula menolak lengan atau kakinya dalam kandungan.Panjangnya lebih daripada 6 inci (15 cm) dan beratnya lebih daripada ¼ paun (114 g). 

16 minggu : Masa ni pun masih makan ceraian Salindah B1
Sekian dulu buat kali ini...kita sambung next entry plak ya...






3 comments:

lina said...

bagus n3 ni :)

AdiaLuze said...

Eeeii....Tak sabonye nak rasa pengamalaman mengandung ni....

P/S : Sempat lagi promote produk tu kan...hehehe

Hawa said...

Kak Ina,

Saje buat entry ni..Baru la kena ngan tajuk blog...boleh la sape2 nak buat rujukan terutama yg 1st time pregnant.

Aida,

Promote mesti promote...tu pun antara tujuan akak berblog kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nak Order / Beli barang? Sila isi borang dulu ye..

Name:
Phone No / Tel:
Email Address:
Sila jelaskan nama barang dan kuantiti
Alamat
Total kena bayar

Put a website form like this on your site.

Followers