Jom Klik

Hot Produk ERA EDAR

Loading...

Thursday, November 4, 2010

Susu BIO-LAC Terbaik untuk si comel anda

susu BIO-LAC
Susu formula TERBAIK untuk anak-anak membesar.

 
Assalamualaikum. ..

Saya ingin berkongsi kebaikan susu formula Bio Lac dan mempromosikan
kepada semua rakan yang sudi singgah di blog ini.

Bercakap tentang susu untuk bayi kita tentulah yang TERBAIK adalah susu ibu. Susu rumusan hanyalah alternatif jika si ibu tidak berkemampuan atau berupaya untuk menyusukan bayinya sepenuh masa.

Bio Lac adalah keluaran Bumiputra Islam pertama di Malaysia.
Ia diperbuat dari susu lembu gred A yang diimport dari New Zealand (Negara yang jauh dari pencemaran alam dan sisa toksik bhn kimia akibat peperangan).

Susu ini telah dirumus oleh Allahyarham Prof. Dr Azizan Ismail dari ERAEDAR Marketing (pengeluar produk Minda EXAMO CKM 500 & CKM 500+),
dikeluarkan di kilang mereka sendiri yang bertaraf GMP. Merupakan susu yang dipasteur mengandungi kombinasi khas garamtisu biokimia yang diformulasikan oleh Prof.Dr.Azizan Ismail. Membantu pertumbuhan dan perkembangan fizikal,emosi dan sahsiah kanak-kanak.

Selain itu susu ini sangat sedap dan disukai bukan sahaja bayi dan kanak-kanak malah golongan dewasa turut menggemarinya.

Istimewanya susu Bio Lac ini - ianya boleh dibancuh tanpa menggunakan air panas atau suam. Cuma guna air sejuk atau mineral sahaja susu bayi anda dapat disediakan (amat sesuai digunakan semasa dalam perjalanan balik kampung atau ketika cuti2 Malaysia).

Susu Rumusan ini kaya dengan zat makanan seperti berikut:
*kandungan KALSIUMnya membantu dalam perkembangan tulang dan gigi yang kuat.
*kandungan PROTEINnya membantu membina dan membaiki tisu badan
*kandungan MAGNESIUMnya menggalakkan penyerapan dan pengekalan kalsium
*kandungan VITAMIN B2nya diperlukan utk melepaskan tenaga daripda protein, lemak dan karbohidrat.
*kandungan VITAMIN B12nya diperlukan untuk menghasilkan sel arah merah
*kandungan VITAMIN Cnya meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
*kandungan VITAMIN D3nya membantu tubuh badan menggunakan kalsium dan fosforus.

Selain itu tambahan garamtisu biokimianya memberi menjadikan susu ini lebih istimewa kerana ianya membantu:

*Kesuburan, pertumbuhan dan pengembangan fizikal, emosi dan mental.
*Kecergasan dan kecerdasan
*Mencegah gangguan kesihatan, demam, selesema, batuk dan ruam.
*Menyihatkan kulit dan rambut, menguatkan tulang dan gigi.
*Membuang bahan toksid dalam badan.
*Membaiki penghadaman, pencernaan dan perkumuhan.
*Mengurangkan ragam tangis dan memudahkan penjagaan.

Sesuai untuk bayi seawal baru lahir. Sebaiknya untuk diberi kepada bayi gunakan air suam supaya bayi tidak kembong.

Pengalaman sendiri:
Anak kedua saya sebelum ini telah mengalami buasir yg teruk walau baru berumur tidak sampai setahun. Setelah berubat dengan pakar dan menukar penggunaan susu rumusan kepada Bio Lac - penyakitnya sembuh dan tidak mengalami kesukaran untuk membuang air besar lagi. Fizikalnya juga tegap dan cergas. Jarang demam, batuk dan selsema.


DMANJA PENAWAR

6 comments:

-Nadia - My Shortname said...

Saya baru mencuba susu biolac nih. Tp, baru 2 pek la. Tp..agknye susu ni tak buat budak sembelit ek. Sbb ms sy bg nih, anak sy tgh tak sehat..demam 'chicken pop', so pelawasan pembuangan die maybe tak betul..sbb air masak sume die tak nk minum..makan pun tak berselera..tp, susu 7oz clear.Hehe...Tak de masalah penghadaman kot ye..Kalau bace benefit de tok penghadaman..??Kadang org kate bergantung pada budak tu kan..

DManja Penawar said...

Nadia, antara khasiat Bio Lac:

*Membaiki penghadaman, pencernaan dan perkumuhan.

So, memang kena dah awak bg anak susu ni... Saya buat promosi sampai hujung bulan 12 ni. Discount RM5 bg setiap pembelian 3 pek susu Bio Lac...so boleh buat tempahan anda segera..sekian...

Lady Lieynda said...

Bayi saya baru berusia 6 bulan...bolehkan saya beri susu Biolac kepada bayi saya?

Rita said...

Mn bole beli susu biolac nie kt area setiawangsa kl

Norazuin Salleh said...

biasenye 1pek susu ni leh tahan brp lame ea..

Hawa said...

Puan/Cik AZUIN,
Susu Biolac boleh bertahan seminggu utk satu pek..kalau minum 3 kali sehari..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nak Order / Beli barang? Sila isi borang dulu ye..

Name:
Phone No / Tel:
Email Address:
Sila jelaskan nama barang dan kuantiti
Alamat
Total kena bayar

Put a website form like this on your site.

Followers