Jom Klik

Thursday, December 30, 2010

Darwisy 1st Birthday 29 Dis 2010

Alhamdulillah anak bongsuku Danial Darwisy telah berumur setahun pada hari semalam 29 Disember 2010...Darwisy telah pandai berjalan seawal umurnya 9 bulan tetapi dia belum mempunyai sebatang gigi pun sehingga ke saat ini...Hai bila la nak tumbuh gigi ko nak...

Baby DD tersengih di pangkuan cikgunya.

 Tengok tu sengih semacam je Danial Darwisy ni (DD). Cikgu panggil dia double D (DD) kat taska...Abang dia nama yayat...DD sengih sebab dia suka sangat kawan-kawan nyanyikan lagu Happy birthday untuk dia...amboi pandainyer dia...


Amboi sronoknyer dia nak potong kek..

 Sempena Besday DD ni emak dia terlebih rajin nak buat kek sendiri. Maka hasilnya taraaa.....

Khas untukmu DD: Buttery Orange with Bluebery Cake

Resepi kek ni ambik dari blog Kak Ina. Sebab pernah rasa kek ni, Kak Ina bagi masa dia buat dulu..emm sedap.....Aku dibantu oleh 2 puteriku Nabila n Fatin..Thanks a lot my dears...sanggup tak tidor nak tolong mama buat kek besday adik...Alhamdulillah, ini pertama kali aku buat kek yg ada ising kat atasnya....nasib jadi tapi cuma tak berapa comei je la....

Potongan Kek Mentega Oren Berlapis Blueberry
 Terima kasih cikgu Eli dan cikgu yang lain-lain tolong gorengkan nugget untuk budak-budak makan  dan tolong nyanyikan lagu Happy Birthday untuk DD...Juga terima kasih yang tidak terhingga sebab sabar dalam menjaga baby DD lebih kurang sebulan ni...Cikgu Eli dan semua cikgu kat Taska Ihsan kan orang baru tentu susah juga nak faham perangai budak-budak kat
sini... lebih-lebih si DD ni dia memang teramat manja...


video

Mari layan video DD kat Taska Ihsan semalam. Video ini dirakamoleh kakaknya Kak Long Nabilah.
Semoga Danial Darwish akan cepat tumbuh gigi dan cepat bercakap. Mama doakan juga agar anak mama ni bakal menjadi seorang pendakwah yang genius dan soleh suatu masa nanti Insya Allah.

Baru pagi tadi dapat mesej dari kawan ERAEDAR, Puan Afifah telah selamat melahirkan baby girl semalam pukul 5 ptg (kongsi birthday ngan DD ni). Alhamdulillah tahun depan boleh la sambut birthday sama yek Ifah...


3 comments:

AdiaLuze said...

Buat la lagi kek tu k.hawa...Nak rasa lagi...sedaaaapppp :)

ejaMaria said...

hepi beday DD... :)
nnt dah ada gigi jgn gigit abang Yayat pulak... ;p

Nurnabilah Huda said...

that right auntie rozie dia geram kan sekarang , asyik nak gigit je tapi x de saper luka lagi kena gigt ngan dd

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nak Order / Beli barang? Sila isi borang dulu ye..

Name:
Phone No / Tel:
Email Address:
Sila jelaskan nama barang dan kuantiti
Alamat
Total kena bayar

Put a website form like this on your site.

Followers