Jom Klik

Thursday, July 21, 2011

BUTTERY ORANGE CAKE with Blueberry

Kek kedua ini adalah dibuat khas untuk birthday Kak Long. Kek ini juga menjadi pilihan semasa buat birthdayDD yang pertama tahun lepas untuk resepi boleh rujuk di sini.
Cuma gula untuk kali ni akak kurangkan kuantiti jadi 200gm, kalau ikut resepi sebelum ni 250gm..manis sangat nanti sebab jus oren Twister tu agak manis...

Inilah hasil percubaan kedua..seronok deco kek ni...

Rupa kek sebaik keluar dari oven...Nasib baik semua dah tidor..kalau tak..emm..

1st time akak potong kek jadi 2 lapisan..sapu ngan 'butter cream' dua2 lapisan then lekatkan balik.. seronok...

Ok..ini lah hasilnya..comot jugak ye. Sepatutnya kek ni dibuat guna acuan bulat penuh atau segiempat tapi akak guna acuan kek span..tu la pasal keknya berlubang di tengah...hu..hu...

Pandangan dari atas...ala silau plak...

Ok..kita letak dalam kotak elok2...simpan dulu dalam peti ais..esok kita makan...

Ini la rupanyer...alhamdulillah..kek ni lembut sangat dan sedap...perasan plak...

4 comments:

AdiaLuze said...

Tak berkesempatan lagi nak rasa kek kak Hawa yang dari rupa pun saya tau SEDAP nii .. :(

Hawa said...

amboi...favicon blog dia...tolong buat utk blog akak..

AdiaLuze said...

Ala kak .. Favicon tu ada lay dalam layout template la .. Tu yg leh letak tuh..

Mana gambo kek durian .. Dpt tgk jadi leee ^^

Hawa said...

Ada..ada...nanti ye..to be upload/...kek biasa2 jer//

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nak Order / Beli barang? Sila isi borang dulu ye..

Name:
Phone No / Tel:
Email Address:
Sila jelaskan nama barang dan kuantiti
Alamat
Total kena bayar

Put a website form like this on your site.

Followers