Jom Klik

Saturday, March 23, 2013

Last Check Up on Due Date = 16 Mar 2013

Dari petang Selasa sampai Jumaat, 15.03.2013, kepalaku masih sakit dan gigiku sakit. Jumaat pagi tu memang aku hendak ke klinik gigi untuk buat scaling pulak sebab hari Selasa ari tu..aku confident jer mintak tampal gigi yang sakit tu.

Tapi kita hanya merancang, tuhan yang menentukan..si Danial demam dari petang Khamis lagi...so hari Jumaat pagi dia tinggal di rumah dan tidak boleh berenggang dengan mamanya langsung...takkan aku nak bawak si Danial ni ke klinik gigi kot. Aku menahan jer sakit gigi itu.....

Pada pagi Sabtu, 16.03.13..pagi-pagi lagi aku sudah mandi dan bersiap untuk ke klinik Jameotan dulu untuk buat last checkup dan sekiranya belum ada tanda hendak bersalin pada hari ini aku akan ke klinik gigi plak menguruskan kesakitan yang itu plak.

Sampai di klinik Jameaton sudah pukul 09.30am. Bila masuk ke dalam klinik terpampang nama doktor yang bertugas pada hari itu adalah Doktor Hairul..Aku tanya staff di situ Dr Jameaton tak de ke hari ini? Staff di situ beritahu : tak ade.

Aku mengambil keputusan untuk tidak membuat check up memandangkan doktor lelaki yang bertugas pada hari itu..Aku hanya akan ke klinik Jameaton pada hari Isnin depan, 18.03.2013 untuk checkup sekiranya belum bersalin lagi.

Aku terus ke klinik gigi Alam Putra ke apa namanya di Taman Equine tetapi malangnya klinik itu tutup.

So aku call suami dan minta dia teman gi klinik Lisa Alis di bandar baru Bangi. Kami sampai di Klinik Lisa Alis dalam pukul 11.30am dan alhamdulillah tidak ramai orang. Aku pun tidak perlu menunggu lama. Bila jumpa doktor aku pun terangkan masalah aku kepada beliau dan moho pandangan. Aku minta dia buat scaling dulu dan check mana2 gigi aku yang berlubang. Aku juga maklumkan bahawa hari ni due date bersalin aku dan kalau boleh aku tak mahu cabut gigi.

Doktor nasihatkan aku cabut sahaja gigi geraham aku yang paling hujung kat bahagian bawah kerana mengalami masalah berlubang tambahan pula gigi itu sebenarnya tidak berfungsi sangat..(ye ke?)..Aku tanya tak pe ke doktor saya dah nak bersalin ni..doktor bgtau - tak de masalah...

Maka beliau pun meneruskan tugasnya dengan membius gusiku..boleh thn sakit jugak kena bius ni..lepas tu dia tampal gigi hadapan yang juga berlubang..ish..banyaknya lubang..siapa la yang korek ni... lepas tampal baru dr buat scaling dan last sekali baru dicabut gigi gerahamku itu...

Balik ke rumah aku tidak boleh nak makan atau bercakap lagi..terus masuk ke bilik dan tidur...So..hari ni tk de check up for the baby...tapi checkup for the teeth... 

2 comments:

ima xiaojie said...

salam...

Nak tanya, ok x doktor kt lisa alis ni? saya ni penakut orngnye...huhu

Hawa said...

Salam Ima,

Dr kat Lisa Alis ni ramai. So far ok je kot..tak ada la yg teruk sangat...sebab biasa sy ke sana bila dah sakit sangat...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nak Order / Beli barang? Sila isi borang dulu ye..

Name:
Phone No / Tel:
Email Address:
Sila jelaskan nama barang dan kuantiti
Alamat
Total kena bayar

Put a website form like this on your site.

Followers