Jom Klik

Tuesday, April 10, 2012

Water Heater Rosak

Korang ada pakai water heater tak kat rumah? Water heater kat rumah akak ni dah lama jugak usianya dah jejak 2 tahun dah. Sekarang sudah rosak sejak 2 ke 3 minggu lepas..tak repair2 lagi Encik suami beli semasa akak dalam pantang anak yg bongsu tu (21/1/2010). Dah 2 tahun lebih dah..Warranty services 1 tahun, bagi pump silent booster dan water heater element - warranty dia 5 tahun dari tarikh pembelian..
Tu la rupanya Water Heater kat umah akak model SS8ESP:
- Ultra Slim -Design with thickness at only 7.5cm
- Double Relay ELCB 
- 3 Way Entries for Wire Cable
- Built - In Silent Booster Pump 
- One Touch On/Off Water Valve 
- Dual Layer Floral Pattern Finishing 
- Automatic Flow Switch 
- Leak Proof Heater Tank 
- Superior Massage Multi-way Shower Set
- Splashproof Casing
- Suitable for low water pressure 
- 3 Way Entries for Wire Cable.

Sebenarnya kad warranty tu akak memang ada simpan..tapi pagi td baru tergerak nak tgk balik. Sebenarnya nombor telefon utk sebarang masalah pon sedia ada kat water heater tu tapi malas je nak call. 

Pagi ni baru tergerak nak call syarikat ni www.beebest.com.my..terus buat panggilan dan disambut oleh Encik Liew. Setelah mengambil butir2 yang diperlukan dia memberikan report number 29930. Akak tanya bila boleh datang repair? Kata beliau dalam masa 3 hari bekerja tetapi esok Public Holiday ye. Ok.. berapa kena bayar? Dia tanya apa yang rosak? Akak beritahu mungkin pump dia rosak kot? 

Tak lama kendian, ada technician dia plak call tanya bagai kat akak..Akak terus bg nombor suami suruh dia cal sendiri tanya.. Tadi dalam kul 12:15 Encik Suami cal bagitau sudah selesai. 

Water heater dah boleh pakai...wah cepat sungguh...td janji kul 1pm baru nk dtg..sekali kul 12 dah selesai..kena bayar dalam RM75 + warranty 3 bulan.. 

Ha..anak-anak lepas ni tak de alasan tak mo mandi pagi2 ye..air panas dah ada semula.. 

Ciri-ciri istimewa Water heater ni:
SS8ESP Silent operation With the revolutionary silent pump technology, you will enjoy
whisper quiet and refreshing shower every time. High Efficiency Thanks to its intelligent system, the silent pump operates with very low power consumption and you enjoy up to 60 % energy saving. High Flow Output The silent booster pump produces a stronger water flow rate for an invigorating shower Carbon Brushless System Unlike conventional pump, the silent pump operates without carbon brush and thereby eliminating the danger of short circuit when carbon dust contaminates the internal compartment of the heater Maintenance Free Unlike conventional pump, the silent pump does not use carbon brush and seal bearing, thus requiring no maintenance. Built-in ELB Protection The intelligent microcontroller ELB not only cut off power overload but also protect against current surge Superior Lifespan With its cutting-edge microcontroller and advanced technology, the silent pump has an added advantage of an extremely longer lifespan than the conventional pump

1 comment:

AdiaLuze said...

Maknye pun pakai water heater ke mandi .. Takut sejuk jugak kaaa ... Hikhikhik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nak Order / Beli barang? Sila isi borang dulu ye..

Name:
Phone No / Tel:
Email Address:
Sila jelaskan nama barang dan kuantiti
Alamat
Total kena bayar

Put a website form like this on your site.

Followers